čtvrtek 24. července 2014

ROZPOUŠTĚNÍ METODOU VODY.

Jádrem metody meditace vody není blok prorazit a "zničit", ale rozpustit a přijmout a uvolnit mimo tělo. Neboli uvolnit energii svázanou v těle, aby byla svobodná a schopná se spojit s jednotou s Taem a my jsme byli schopni ji vnímat.

Taoisté věří, že jsme fyzické bytosti bydlící taky na této planetě a tím pádem se potřebujeme vypořádat s pocitem tělesnosti, konkrétně být si vědomi jakéhokoliv pocitu, který je uvnitř vašeho těla. OPAKUJI UVNITŘ. Mnoho meditačních technik nutí člověka vystupovat ze sebe se svou energii, pak však jde o metodu ohně. Metoda vody nutí člověka k plnému uvědomění energie ve vašem těle. K jejímu přijetí. I s jejími bloky. Teprve po jejich přijetí za své je můžete nalézt, popsat a rozpustit.

Když začnete vnímat vnitřek sebe sama, často najdete místa, kde vaše energie jakoby zamrzly, vaše čchi, emoce uzavřely energetické dráhy těla tak, že uzavřely určité body či kanály, kterými v těle tekla energie. Veškerá energie uvnitř člověka jenom pluje, jako voda, v řece. Pokud je volná.

Existuje dva postupy meditace vody, kterými dosáhnete uvolnění energie ze zajetí vašeho těla. Jde o tzv. vnější a vnitřní rozpouštění. Popíšeme si pouze vnější postup. Při něm používáme mysl, aby sledovala vaše tělo DOLŮ, od hlavy k patě, dokud nelokalizujete v těle místo, kde je vaše energie blokovaná. To se dá určit pocitem, síly, napětí, nepohodlí nebo stažení. Vaše uvědomění vstoupí do pevné hmoty bloku, je většinou jako zmrzlý kus ledu a tímto postupem směrem dovnitř, pak místo blokace měkne. Taje. Až dosáhnete centra blokace. Tím změníte blok ledu na vodu. Jak zmrazená energie pluje tělem, vy se nenechte strhnout proudem a zůstávejte na témž místě.

Pak pomalu z onoho bývalého bloku, z jeho středu rozšiřujte vědomí tak, aby se stalo součástí těla čchci, to jest rozšiřujte svůj energetický prostor, aby přesáhl vaše fyzické tělo mimo vaši kůži, tak cca 10 - 15 cm od povrchu těla. Tím přeměníte vodu na plyn. Neboli energie, která byla dosud ve vašem těle v pasti se uvolní. A plyn opustí blok vašeho těla a rozplyne se do prostoru.

Tato rozpouštěcí a meditační technika MUSÍ být doprovázena pocitem. Nikoliv zrakovou představou v těle, se zrakem často pracuje vizualizace, ale to jde o meditaci ohně. Vnější rozpouštění a meditace vody není vůbec o vizuální zkušenosti; jde o CÍTĚNÉ VNÍMÁNÍ energie v těle, stejné jako když držíte v ruce kostku ledu než se rozpustí. 

MZZ na motivy knihy TAO meditace

 

Žádné komentáře:

Okomentovat